terugTerug

Vorst, sneeuw en buitentegels

04-10-2023 Wat is de impact van de winter op onze buitentegels? Ontdek hier de eigenschappen van Beste Koop Buitentegels en ga gerust de winter in.
foto Vorst, sneeuw en buitentegels

De invloed van de winter

Het is winter. De veranderingen in het weer hebben natuurlijk ook invloed op jouw tuin. Tijdens de winter is er minder daglicht en meer vorst, dit heeft een grote invloed op bijvoorbeeld de planten en tegels in je tuin. Planten kunnen beschermd worden met een afdekvlies of jute, ook is het verstandig om de planten binnen te zetten. De vorst kan daarnaast ook invloed hebben op de tegels in jouw tuin. De ene tegel is stroever dan de ander en ook kan er wezenlijk verschil in vochtopname zijn.

Beste Koop Buitentegels & vorstbestendigheid

Beste Koop Buitentegels bestaan uit 100% keramiek en daardoor zijn deze tegels vorstbestendig. Keramische tegels hebben ook een stroef oppervlak (antislipwaarde R11). Er is geen extra werk nodig om deze tegels voor te bereiden op het winterseizoen. 

Gladheid bestrijden

Mocht je terras glad zijn, dan kunt u het beste simpelweg zout strooien. Keramiek is ongevoelig voor zout. Gebruik echter niet te veel en te vaak zout want dit is niet goed voor de levende organismen in de tuin. 

Kies voor keramische buitentegels en bespaar op de factor onderhoud. Vind een dealer bij jou in de buurt via: https://www.bestekoopbuitentegels.nl/verkoopadressen