terugTerug

Tuin voorbereiden op herfst en winter seizoen

01-10-2023 Is jouw tuin al optimaal voorbereid op de koude seizoenen?
foto Tuin voorbereiden op herfst en winter seizoen
Het herfstseizoen is aangebroken en ook de winter komt dichterbij. De temperatuur is flink gedaald en daarom is het erg belangrijk om je tuin optimaal voor te bereiden op de koude seizoenen. Tijdens deze seizoenen krijgen mossen en algen meer kans om te groeien, dit komt doordat ze het beste groeien op donkere en vochtige plekken. Dat zorgt natuurlijk voor een minder mooi beeld van je tuin en buitentegels.

Beter voorkomen dan genezen

Door jouw tuin van goede afwatering te voorzien zal er geen water op de tegels blijven liggen waardoor mossen en algen niet de kans krijgen om te groeien. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels genoeg zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de tuin gesnoeid is waardoor er meer lichtinval in de tuin komt en het water op de tegels sneller kan opdrogen.


Lukt het toch niet om groene aanslag te voorkomen? Gebruik dan een groene-aanslagreiniger. Dit is een biologisch, professioneel en goedwerkend reinigingsmiddel dat groene aanslag van de tegels verwijdert. Bovendien voorkomt dit maandenlange terugkeer van groene aanslag.

Voor advies over verwerking en onderhoud verwijzen we naar een tegeldealer bij jou in de buurt: https://www.bestekoopbuitentegels.nl/verkoopadressen 

De invloed van de winter

Ook tijdens de aankomende winter is er minder daglicht en meer vorst, dit heeft een grote invloed op bijvoorbeeld de planten en tegels in je tuin. Planten kunnen beschermd worden met een afdekvlies of jute, ook is het verstandig om de planten binnen te zetten. De vorst kan daarnaast ook invloed hebben op de tegels in jouw tuin. De ene tegel is stroever dan de ander, let daarom bij de aankoop goed op de antislipwaarde van de buitentegel om te voorkomen dat je erg gladde tegels in de winter hebt. Daarnaast kan er ook een wezenlijk verschil in vochtopname zijn.

Beste Koop Buitentegels & vorstbestendigheid

Beste Koop Buitentegels bestaan uit 100% keramiek en daardoor zijn deze tegels vorstbestendig. Keramische tegels hebben ook een stroef oppervlak (antislipwaarde R11). Er is geen extra werk nodig om deze tegels voor te bereiden op het winterseizoen. 

Gladheid bestrijden

Mocht je terras glad zijn, dan kunt u het beste simpelweg zout strooien. Keramiek is ongevoelig voor zout. Gebruik echter niet te veel en te vaak zout want dit is niet goed voor levende organismen in de tuin. 

Kies voor keramische Beste Koop Buitentegels en bespaar op de factor onderhoud. Vind een dealer bij jou in de buurt via: https://www.bestekoopbuitentegels.nl/verkoopadressen