terugTerug

Groene aanslag op terras en tegels (herfst- en wintermaanden)

10-10-2023 Tijdens de koudere herfst- en wintermaanden krijgen mossen en algen meer kans om te groeien. Dit komt doordat ze het beste groeien op donkere en vochtige plekken.
foto Groene aanslag op terras en tegels (herfst- en wintermaanden)

Groene aanslag: terras & tegels

Hoewel keramische buitentegels minder vatbaar zijn voor groene aanslag dan de meeste bestrating kan het toch voorkomen dat er groene aanslag op de tegels komt. In dit artikel delen wij enkele tips om groene aanslag van de tegels te verwijderen.

Groene aanslag verwijderen

Een veelgebruikte methode om groene aanslag te verwijderen is het gebruik van een hogedrukspuit. Dit is echter niet altijd de meest ideale optie. Door de hogedrukspuit kunnen tegels nog ruwer worden waardoor groene aanslag meer kans krijgt om te groeien en sneller terugkomt. Daarnaast beschadig je mogelijk het oppervlak van de tegels.


Ook middelen als azijn, zout en chloor zijn niet de beste optie om te gebruiken. Hoewel dit ervoor zorgt dat groene aanslag verdwijnt, zal het ook ander leven in de tuin doden. Bovendien is het gebruik van deze middelen slecht voor het milieu en verboden om te gebruiken.

Beter voorkomen dan genezen

Door jouw tuin van goede afwatering te voorzien zal er geen water op de tegels blijven liggen waardoor mossen en algen niet de kans krijgen om te groeien. Daarnaast is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de tegels genoeg zonlicht krijgen. Zorg ervoor dat de tuin gesnoeid is waardoor het water op de tegels sneller kan opdrogen.

Lukt het toch niet om groene aanslag te voorkomen? Gebruik dan een groene-aanslagreiniger. Dit is een professioneel, goedwerkend reinigingsmiddel dat groene aanslag van de tegels verwijdert. Bovendien voorkomt dit maandenlange terugkeer van groene aanslag.

Voor advies over verwerking en onderhoud verwijzen we naar een tegeldealer bij jou in de buurt: https://www.bestekoopbuitentegels.nl/verkoopadressen