terugTerug

5 tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar.

05-02-2024 Met deze 5 tips is je tuin optimaal voorbereid op het voorjaar
foto 5 tips om je tuin klaar te maken voor het voorjaar.
Het begin van het voorjaar is de ideale periode om je tuin voor te bereiden op het komende jaar. De winter heeft namelijk een grote impact op je tuin. Je tuin kan daarom wel een impuls gebruiken om het klaar te maken voor de rest van het jaar.

1. Terras voorbereiden

Bij een mooie tuin hoort ook een mooi terras. Tijdens de koudere herfst- en wintermaanden krijgen mossen en algen meer kans om te groeien. Dit komt doordat ze het beste groeien op donkere en vochtige plekken. Zorg dat je in het begin van het voorjaar groene aanslag verwijdert met een hogedrukspuit of een groene-aanslagreiniger. De beste optie is het gebruik van een groene organische aanslagreiniger. Dit is een professioneel, goedwerkend reinigingsmiddel dat groene aanslag van de tegels verwijdert. Bovendien voorkomt dit maandenlange terugkeer van groene aanslag. Voor verder advies hierover verwijzen wij je graag naar één van onze dealers.

2. Bemesten

Je kunt het beste starten met mesten in het voorjaar. Je kunt hiervoor organische mest of korrelmest gebruiken. Je tuin kan wel wat extra voeding gebruiken. Om je tuin weer optimaal te maken kun je deze bemesten. Door de grond te bemesten zul je bacteriën, schimmels en insecten bestrijden. Planten houden van mest, zorg dus dat je dit op de juiste manier toebrengt.

3. Snoeien

Als je je tuin op het juiste moment snoeit is je tuin het hele jaar weer klaar om te stralen. Het voorjaar is de ideale periode om te snoeien. Iedere plant heeft een andere aanpak nodig om het optimaal te snoeien. Zorg ervoor dat je hier goed van op de hoogte bent. Knip je haag of buxus bijvoorbeeld met een heggenschaar. Rechtopstaande takken kan je eraf knippen. 

4. Gazon

Mos in het gazon is één van de grootste ergernissen van tuineigenaren. Start in het voorjaar (eind maart) met het verticuteren van je gazon. Daardoor verdwijnt mos en kan licht en vocht weer in het gras trekken. Voor het verticuteren kun je een verticuteerhark gebruiken. Vervolgens kun je gazonmest en graszaad strooien om te voorkomen dat onkruid en mos terugkomt. 

5. Onkruid

Onkruid weghalen? De meest effectieve methode is vaak om dit met de hand weg te halen, met de wortel en al. Je kunt ook proberen om het onkruid eerst los te schoffelen en vervolgens met de hand weghalen.

Voor meer tips verwijzen we je graag naar één van onze dealers door heel Nederland. Vind nu een dealer via de verkoopadressen pagina.